Ingredienser

600 g kassler

6 gula lökar

Kryddblandning
2 tsk krossad svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
1 msk salt
2 msk brunt socker
    

Gremolata
3 krukor bladpersilja
2 skalade vitlöksklyftor
saft av 1 citron
1 dl olivolja
svartpeppar
1 nypa salt

Tillagning

Steg 1

Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen.

Steg 2

Torka kasslern och gnid in kryddblandningen
på alla sidor.

Steg 3

Stick hål i lökarna med en kniv och
lägg dem på folie på rökgallret.

Placera även köttet på rökgallret och
skjut in det i rökugnen. 

Steg 4

Lägg en handfull spån på spånplattan
och börja röka i läge 3. Rök i ca 20 minuter,
sänk sedan effekten till läge 1 och rök
köttet i 3,5 timmar eller tills innertemperaturen
är 80–85 C. 

Steg 5

Gremolata
Hacka persiljan grovt och lägg den i en djup skål.
Tillsätt de resterande ingredienserna och mixa med
stavmixer till en slät sås.

Steg 6

Skär upp kasslern med en vass kniv
och skär upp lökarna så att innehållet
enkelt kan skedas upp som sidorätt.

Steg 7

Servera Gremolata rumstempererad
tillsammans med köttet, lökarna och
en fräsch sallad.

Produkter som använts i receptet