Ingredienser

400 g revbensspjäll

2 liter vatten

2 tärningar köttbuljong
    

Colamarinad
1½ dl Cola 
½ dl ketchup
1 msk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
Saft av ½ citron
3 msk soja
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin

Tillagning

Steg 1

Böj revbensraderna ”till en rulle” i en stor kastrull,
mät upp vatten och tillsätt köttbuljongtärningarna.

Koka upp vattnet och låt sedan revbenen sjuda
på svag värme i en timme. 

Steg 2

Mät upp och blanda alla ingredienser till marinaden
i en stor skål med lock.

Steg 3

Tag de kokta revbenen från kastrullen
och lägg i marinaden, stäng locket
och skaka om.

Låt marinera i kylskåp i några timmar, gärna över natten.

Steg 4

Värm upp Muurikka Grillpanna, justera temperaturen
och grilla revbensraderna i 15–20 minuter.

Recept_colamarinerade revbensspjäll (3).JPEG

Vänd dem några gånger
och pensla resten av marinaden på köttet.

Njut av revbensspjällen med en fräsch potatissallad.