Produkter

Muurikka stekhällar ett välkänt begrepp i både Finland, Sverige och i allt högre grad även i resten av Norden. Intresset för utomhusmatlagning ökar stadigt och för den som vill prova på finns det mycket inspiration att hitta. Vårt sortiment av produkter för utomhusmatlagning har vuxit och innefattar idag mycket mer än stekhällar.

Produkter
Muurikka startade i Finland, av två vänner som hittade på ett helt nytt sätt att konstruera en stekhäll för matlagning utomhus. Fortfarande idag är stekhällen vår mest kända produkt, och Muurikka stekhällar ett välkänt begrepp i både Finland, Sverige och i allt högre grad även i resten av Norden. Intresset för utomhusmatlagning ökar stadigt och för den som vill prova på finns det mycket inspiration att hitta. Vårt sortiment av produkter för utomhusmatlagning har vuxit och innefattar idag mycket mer än stekhällar. 

Medan våra stekhällar på många håll har varit kända länge finns det andra, lika spännande men mindre kända, produkter i vårt sortiment som kommer göra upplevelsen av din utomhusmatlagning ännu bättre. Vi har till exempel fina utekök, både smidiga vagnar på hjul och tyngre skåpsmoduler, som gör det möjligt att skapa en praktisk och välutrustad plats för matlagning som passar just din trädgård. 

En elgrill är ett perfekt komplement till stekhällen i ditt utekök. Den blir snabbt varm och osar mindre än en grill med kol eller gasol. Tänk på att en elgrill ska vara försedd med lock för att komma upp i bra och jämn värme. Vi har praktiska bordsmodeller som passar på utekökets avställningsytor och även elgrill med vagn och sidobord.Våra rökugnar kan användas över öppen eld eller med el för den som vill hålla till på altanen eller på campingplatsen. Att röka mat är enkelt och ger spännande möjligheter att prova fram nya favoriter. Fisk, kött och grönsaker är alla utmärkta råvaror att experimentera med i röken.

Bland våra tillbehör finns detaljerna som gör det extra roligt att laga mat ute. Praktiska stekspadar och skydd för förvaring av våra produkter är några exempel. I kategorin finns också utmärkta presenter till familj och vänner som uppskattar att äta och laga mat utomhus.

Med vårt breda produktutbud vänder vi oss lika mycket till dig som ska laga mat på altanen som dig som vill ta med matlagningen på utflykten. Vi tycker att det ska vara lätt att laga mat och umgås ute, hela året. Våra produkter gör trösklarna för att komma i gång lägre och variationsmöjligheterna större. Med en gasolbrännare på altanen går det snabbt och enkelt att komma i gång. Vi har många pannor, hällar och kastruller som kan användas på gasolbrännaren – det gör matlagningsmöjligheterna närmast oändliga. Vill du hellre använda produkterna över öppen eld fungerar det lika bra. Ta dem med till friluftsområdets förberedda grillplatser eller hela vägen ut i vildmarken. Det är något speciellt med mat som lagats ute.

Våra robusta produkter tål att tas med och att användas. Ta väl hand om dem så kommer de hålla dig sällskap under många år framöver. Tips till matlagningen hittar du under fliken recept här på webben. Låt dig inspireras av idéer som passar till såväl skogsutflykten som altanfesten. Följ recepten eller låt din egen fantasi styra. Muurikka passar alla typer av kockar och smaker – inte bara det vi är vana att laga på grillen.